A külföldiekkel való ismerkedés azért is nagyon nehézkes, mert hát az egy dolog, hogy nagy nehezen összekaparunk magunknak egy idegen ajkút, de aztán hogyan szabadulunk meg tőle? Ha esetleg kedves mongolokkal lenne dolgunk, íme egy egyszerű módszer.

Törétént egyszer, hogy az esti sörözgetésünk alkalmával összeismerkedtünk egy kisebb társasággal, amit konkrétan 3 db Mongóliából érkezett lány alkotott. (talán, ha jól emlékszem, varrónők voltak)

A hölgyek láttán férfiúi csapatunkban rögtön felbuzgott az ifjonti hév, továbbá matematikailag is kedvezőnek ítéltük a felállást (3-3), meginvitáltuk hát a hölgyeket az asztalunkhoz. Eddig ez rendben is volt, de az igéretes kezdet után a konkrét "csajozás" már nem nem ment éppen zökkenőmentesen. A sikertelenség okában a hölgyek korlátozott magyar nyelvtudása - és ezáltal immunitásuk a cizelláltabb udvarlós szövegekre - éppúgy szerepet játszhatott, mint az a tény, hogy teljesen egyértelmű volt, miszerint nem hosszútávú kapcsolat céljából keressük a hölgyek társaságát. Az idő múltával ráadásul ezt még tetéztük nem kevés alfogyasztott alkoholmennyiséggel is.

Mindenesetre úgy egy-másfél óra elteltével, amikor is a kötelező köröket már lefutottuk, továbbá a felületes szemlélő számára is kiderült, hogy az egzotikum irányti igényünk nem a mai éjjel lesz kielégítve, kedves barátom röviden véget vetett a "bimbozó" kapcsolatnak:


- Szóval Ti akkor tényleg Mongóliából jöttetek?
- Igen.
- Háát, az a tatárjárás akkor sem volt szép dolog.