Mit lehet tenni, ha valaki olyannal beszélünk telefonon, akivel nem is igazán akarunk? Mondjuk az exünkkkel? Hogyan lehet gyorsan, frappánsan letenni a telefont? Íme Miki története elsőként ebben a kategóriában.

Lehet, hogy nem ide illik, de rövid. Barátnőmmel 3 év után szakítottunk, de utána még sokáig találkoztunk, szerettük még egymást. Aztán ez egy idő után az ő részéről terhes lehetett már, és amikor egy telefonbeszélgetésben vitába keveredtünk, ami nyilván őt már kellemetlenül érintette, és ezt az indokot mondta:
 
"Ne haragudj, de most le kell tennem, mert megfőtt a virsli."
 
A VIRSLI! :) Nyilván igaz volt, hogy megfőtt, de ez egy tipikus példa arra, hogy a lányok szeretnek a valódi (95%) indok mellé találni egy lényegtelen (1%), de igaz indokot, hogy ne kelljen hazudni, de az igazat se kelljen mondani (mert valahogy elterjedt egy általános nézet, hogy az igazság a bántó). Ebbe sajnos nem számít bele az sem, hogy nyilvánvaló, hogy a másik pontosan tudja, miről van szó, hiszen jobban ismeri az illetőt, mint saját magát.
 
Tanács: LÁNYOK! NE NÉZZÉTEK HÜLYÉNEK AZT, AKIT NEM AKARTOK MEGBÁNTANI!! Ez ugyanis sokkal bántóbb, mint pl. az, hogy: "Ne haragudj, de ez engem felzaklat, most nem akarok veled beszélni"