Ha belegondolok, nem tudom elítélni az apukát, aki a húsleves felett átnézve megpillantja fia barátnőjét, amint a melle közé kúszik be a levestészta. Szép pillanat ez az apa életében, akinek a mindene a fia, legszívesebben le is feküdne vele, hogy megtanítson minden trükket, hogy a fiának már jó legyen.


Én is régi hűséges olvasóként kezdem úgy érezni, hogy jövők egy sztorival.
A több év távlatából az egyik kevésbé szív ropogtató, de számomra bájos emlék és történet.

Igazi anyák napi ajándék.

Én éppen 24 éves leányzóként önálló és független életemet éltem, saját egzisztenciában, sokak szerint elismerten (éppen vérző szívvel és lélekkel) éppen semmilyen kötöttséget és komoly kapcsolatot nem kerestem bár van szívem és lelkem azt hiszem.

Ő pontosan 19 lehetett, az elején többnek mondta magát. Velem ellentétben egy szuper rendezett család sokat ígérő sarjaként jogásznak tanult szorgalmasan.

Zene témában akadtuk össze véletlenül és virtuálisan bontakozott ki a szerelem kezdetekben
Meg is tanultam belőle ez mennyire félrevezető tud lenni. Tehát nagyon romantikus levelezések után, telefonozások és személyes találkozás.
Nagy izgalom, a 19 évével nem férfias jelenség, nekem mégis bejött kedves és aranyos és szuper értelmes és sokoldalú. Balázs így hívják. Látogatások az ő városában megismertem a családot is. Kedves jóravaló emberek, nagy szakmai és családi tekintéllyel. Hát én ilyet nem tudok felmutatni, ez már máskor is okozott gondot nekem és másnak is. Egyre többet találkoztunk. Minden tekintetben összehangolódtunk. Én voltam neki az első nő az életében. Nagyon izgult ez látszott, de bájos volt édes és izgalmas mindenhol és minden tekintetben. Tehát klasszul alakultak a dolgok az én kedves és udvarias imádómmal.
Az ideális családi képet nem zavarta, bár feltűnhetett volna, hogy az hiper szuper sikeres apuka engem stíröl az ebédlő asztalnál, akinek egyébként külön lakása volt pesten.

Egyszer csak valami megváltozott, kérdeztem – Mi történt? Azt mondja, nem tudja elmondani beszéljek anyukájával.
Ez volt az utolsó beszélgetésünk.

Felhívom anyukát, akivel amúgy úgy tűnt, jóban voltunk. Anyakirálynő elmondja, hogy Balázsnak sok dolga van és komoly tervei az életre. Nem bánják, ha vagyok neki, de csak komolytalanul mert ő semmi kötöttségbe nem gondolkozhat velem és nem kötheti le magát. Nyugodtan folytassuk, de csak szórakozás szintjén.
Érintve valahol, hogy nem ilyen jövendőbelit terveznek számára, mint én.

Köpni, nyelni nem tudtam. Soha többé nem jelentkeztem, gondolom ez volt a cél.
Visszakérte a cuccait - postán, visszaküldtem.
Azóta is várom, hogy feltűnjön sztár ügyvédként vagy alkotmányjogászként, de ez még nem következett be.

Gondolkoztam, hogy mivel járulhattam hozzá, hogy ez megtörténhetett velem? Hát belemenni tévedés volt, egyértelmű.
Mára szép emlékek a tévedésiem. Nem haragszom, bár a leveleit még akkor kidobtam. Nem sajnálom. Az Auchan-ba nagy bevásárolni együtt hiba volt.

Illúzióromboló, nem elég romantikus és összetört a románc jellege.