Ha rendszeresen olvassátok, kommentekre is kitérően a szakítósblogot, akkor észrevettétek, hogy egy ideje elharapódzott odalent a hangulat. Most nem az offolásra gondolok, a poszthoz közvetlenül nem kapcsolódó beszélgetésekre már létrejött az offblog Brúnó vezetésével, itt:

http://szakitsoff.blog.hu/

 

Emellett természetesen előfordulhat, hogy kommentelőink úgy érzik, nem igazán kíváncsiak bizonyos hozzászólások tartalmára, ezért, azért, amazért, tökmindegy miért. A lényeg, hogy Brúnó, akit ezennel kinevezünk a majdani Szakítós Zrt. IT-igazgatójának, most is megmentette a szakítósokat. Mi hiszünk a közösség önszabályozásában, a valódi trollokra nem hat a bannolás, mert éppen az élteti őket: a szakítóson az élni és élni hagyni eddig is működött, kisebb-nagyobb sikerrel. Voltak rázósabb időszakok, túléltük, most azonban lépésre szántuk el magunkat.

Alant Brúnó levele arról, hogyan tudjátok megszűrni a kommenteket. A funkció nem azonos a kimoderálással: a szakítóson továbbra is az kommentel, és annyit, amennyit akar, én nem fogok kitiltani senkit, mert nem hiszek benne. Az olvasók azonban ezentúl megtehetik, hogy egyénileg úgy állítják be a böngészőjüket, hogy bizonyos kommentelők nem fognak kilistázódni nekik ezentúl. Bizony, itt tart már a technika. A megoldás jelenleg Firefox, Opera, Chrome böngészőkkel működik, még egy érv, hogy hagyjátok a fenébe az Internet Explorert.

Brúnó levele:

Minden komment alján lesz egy "Szűrés" link. Erre kattintva egy megerősítő kérdés jelenik meg, amiben rákérdez a gép, hogy ezentúl valóban ki akarod-e szűrni az adott felhasználó kommenteit. Amennyiben az igent választod, a te gépeden nem találkozol többet a felhasználóval egészen addig, amíg meg nem szünteted a szűrést. Az oldal tetején, a logó alatt lesz egy "szűrés lista" link. Erre kattintva előjön az éppen kiszűrt kommentelők listája. Ezek jelenleg azonosítószámok, amire kattintva bejön a felhasználó adatlapja (így tudni lehet, hogy kit takar a szám). Az azonosítószám mellett lévő "szűrés megszüntetése" linkre kattintva megszüntethető az adott kommentelő szűrése. Ez a funkció Internet Explorer alatt jelenleg nem működik, Firefox, Opera, Safari, Chrome alatt pedig igen.

Köszönjük a közbenjárást, Brúnó!