Adalbert már baromira unta a szakítós sztorikat, ezért beküldte a sajátját a következőkkel: "Ja, a teljesség kedvéért 22 éves, budapesti egyetemista vagyok, és mondjuk Adalbert leszek, mert az hejj-de-jó. Tudni kell rólam, hogy sok, a legtöbb ember szemében igen rövid kapcsolatom volt, és beszólogatós, kötekedős, de intelligens típus vagyok. Remélem (?). A nevek mind kamuk."

Ez egy számomra hosszabb, három hónapos kapcsolat végére lehetett. Andit az egyik csoporttársnőm (Szabina) hozta be az egyik szórakozóhelyre, de nem beszéltük meg, csak így összefutottunk. Legjobb barátom, Feri rávett, hogy wingeljem már le az Andi lányt, hogy ő fölszedje a Szabit, amiből az lett, hogy én összejöttem Andival, ő meg hoppon maradt. Sebaj.

Andi az az atomszájú ember, aki talán kicsit hasonlóan hozzám, mindenkit kegyetlenül leszól, és szeret mindennek a tetejében lenni (ez utóbbi néha jó volt, höhöhö). Előttem egy 3 éves kapcsolata volt a középiskolai barátjával, később rákerestem, totál papucsnak tűnt az arc, de mindegy is. Asszem idegesítette, hogy nem vagyunk elég közel, amikor az egyik nap nála döglődtünk az ágyon, és valami hülye amerikai vígjáték-sorozatot néztünk, amikor ilyen totálisan folyós hangon elkezdett hozzám beszélni. Ott helyben megfagyott bennem a vér, hogy uramisten, ebből vagy egy szerelmi vallomás, vagy egy összeköltözési ajánlat, vagy egy drágám, csinálj velem valami undorítót, ha már eddig ennyire együtt voltunk. Már képzeltem is el, ahogy nagy nőstényállat mivoltában (nem volt kövér, de lányhoz képest igen magas volt), hippiszatyrából előkapva egy vaskos ökonometria-könyvet, majd fölémhajol, és addig püföl, amíg ő azt hiszi, hogy én elkezdem élvezni. Vagy, hogy égesd fel nekem ezt a világot, bébi. Akkor már gyanúsak lettek a mézesretek szagú viaszgyertyák (vagy mik), de nem értettem, hogyha dugni akar, akkor mi a rántott babgulyáslevesért kezdtünk el Két kicsi meg egy férfit nézni? Meg amúgy is, mikor adtam én neki olyan jeleket, hogy babám, én cefet nagyon szeretem a hátsódat & Co. Nem kaptam el a hangulat szelét. Lehet azért, mert az is levegő volt.

A felismerés által elszenvedett pofánvágásomat a mellettem/rajtam fekvő humanoid is észrevette szerintem, de azért próbáltam úgy tenni, mintha menteni akarnám a menthetőt. Sok nyáltömkeleg után elérkeztünk az aktusig. Tudtam, hogy ilyenkor elvárás az előjáték, de a frász is kicsingetett nekem, hogy ha ebbe az egész orgiális ceremóniába belemegyek, akkor azután nehezen mászom ki a helyzetből. Andinak hirtelen vágott orra, lufizott feje, felemás mellbimbói, idegesítő lábkörömlakkja lett. Az előjátékot eltusolva azt mondtam neki, sjanos elfogyott a táskámból, ahol szoktam tartani, a kondom (pedig volt). Nosza, semmi baj, ad ő nekem.

A csomagot éppen nyitva, szemben álltam az akváriumával, amiben rengeteg szép kis halacska úszkált. Igazából, mindegyik nagyon rusnya volt. Emlékeztem, hogy valamilyen idióta felvilágosító órán felvilágosítottak, hogy a használt óvszert, ne a WC-be dobjuk, mert az tönkreteszi a halak mit-tudom-én-már-milyét. Óvatosan kipöcköltem az anyagot, úgy, hogy még éppen benne volt, és fél szemmel hátrabandzsítottam, hogy mi van. Telimáj arccal bámult rám, na ez így nem lesz jó. Ekkor mondtam neki:
-Valami nincsen rendben – próbáltam a placcsanás hangját az én hirtelen megszólalásommal és a lágy zene erősödésével (ismertem ami ment, még én mutattam neki) egybeidőzíteni. Kicsit meglepődött arccal nézett a saját megfordult példányomba, nem tudtam, most hallotta vagy mi.
-Micsoda? -kérdezte
-Ebben a csomagban nincsen semmi. Ne aggódj, lemegyek, veszek egy csomaggal. – bár láttam, hogy újra a fiók felé nyúl, az esetleges észrevételi izéket megelőzve szélsebesen kezdtem magamra kapni a ruhákat. A szomszédasszony szobájában közben hangosan felcsendült a már nagyon hiányolt EchoTV-s riporter hangja. Én meg koordinációs képességeimtől ittasan levertem egy mécsest, a láng és a viasz a szoba szerencséjére bennem csillapult le. De még a nem szándékolt elterelő hadművelet sem állíthatta meg.

-Az ott meg mi?- kérdezte, talán a ledöbbent méregtől kidülledt szemeivel az akvárium alján heverő rózsaszín gumira meredve. Egy szürke halacska már ott lebzselt körülötte, és bár nem vagyok halszakértő, de úgy tűnt mintha abból falatozna, talán jóízűen. Lehet, emiatt nem szabad lehúzni a cuccot a WC-n? Közben az EchoTV-n megöltek valakit.
-Haltáp? – jutott hirtelen eszembe, és már rohantam is kifelé, megelőzve a talán megérdemelt pofont.

Két hét múlva bedobtam a postaládájába egy csomag óvszert és valami olcsított haltápot.

--Adalbert