Interneten ismerkedni szigorúan tilos, szól a szakítósblog immáron kimondott szabálya. Arról mondjuk elfelejtettünk rendelkezni, amikor valaki az ex-szel a szakítás után akar megismerkedni. Ilyet lehet? Egyáltalán hogy van az, hogy az egész világ fent van a társkereső oldalakon?

 

(A héten a képeket a Yummie-ról lopjuk)

Sziasztok!


Talán okulásra, vagy ötlet adásra alkalmas az eset, ami pár éve történt velem, vagyis inkább kialakítottam.
A történetet rendhagyó módon ott kezdem, hogy véget ért a kapcsolata. A szerelem nem, legalábbis részemről ( = lány, 25 év). Semmi bevezetés, csak egyik délután közli a szeretett fiú (26 éves), hogy jó lenne, ha a lakása kulcsait visszaadnám, és most azonnal elköltöznék. Értetlenül hallgattam, hogy mi történik, lehetetlen bármiféle kommunikáció, semmi magyarázat, csak lépjek le. Megtettem. Minden holmimat összecsomagoltam, és elköltöztem. Bánatomban a netes társkereső oldalakon szemléltem a kínálatot, mikor belebotlottam az exbe. Írtam neki, a válasz elég hideg volt. Rend szerint "nem ér most rá". Taktikát változtattam, más néven beregisztráltam, és inkognitóban hosszas leveleket váltottunk. (Érdekes, itt már rengetet ideje lett.) Küldtem neki egy fotót is, egy ismerősömről, de ezen kívül minden, amit írtam, igaz volt, és rólam szólt. Napokon keresztül leveleztünk, chateltünk, de sosem beszéltünk. Leírtam a szakításomat is, és nem ismert meg! Sőt, ő is leírta, miért és hogyan készült arra, hogy szakítson. Megdöbbentő volt olvasni, hogy mennyi minden volt, amiről sosem beszéltünk, amiről nem is gondoltam volna, hogy problémát okozhat, és szép lassan kihűtötte az érzelmeit. A két történet nagyon különböző volt, érdekes volt összerakni az eseményeket. Amik nekem fel sem tűntek, azok őt zavarták, és fordítva.
Nem voltam fair vele, hogy megtévesztettem a személyemet illetően, de különben sosem tudtam volna meg, hogy miért lett vége. Az meg tőle volt durva, hogy hiába kérdeztem, nekem nem mondta el, hogy mi volt a gond, míg egy idegennek vélt személynek részletesen mesélt a kapcsolatunk zökkenőiről.
Tanulság:

A tartós kapcsolatok nem alapozhatóak át nem beszélt sérülésekre. Közhely, de igaz, folyamatosan kommunikálni kell, nem csak akkor, amikor már a végére ért.
Vigyázni kell az internettel, bárki meglapulhat 1-1 nicknév mögött.
Boldog kapcsolatokat! Fljt7