Mai szabály 2: Útlevelet elvenni, külföldivel nem ismerkedni.

Sziasztok,

sok unalmas munkahelyi oram es egyeb uresjaratom toltottetek mar ki (ekezeteim nincsenek, de megprobalok igy is ertheto maradni) ezert megajandekozlak egy friss sztorival. Konyv megvan, szulinapom elott jelent meg es kiemelt helyenpihen a polcon. Nem olvasgatom, mert mar mindet ismerem :)

Nyaron beleszerettem egy iraki-angol szemparba, tekintettel masfel ev ugaros parkapcsolati terepere ez egy darabig (szeptember vegeig) le is kotott, bar par csokon es erintesen kivul sok nem tortenhetett. A fiu fair volt, nem altatott, tudta, hogy a London-Budapest tavolsag es egyeb korulmenyek miatt ez ennyi es amennyire szomoruva is tett, annyira valahol orultem is, hogy nem vesznek palira. De ami kesik nem mulik.

Augusztusban egy amerikai baratnom bucsubulijan talalkoztam az elobbi fiatalemberrel es egy masikkal is, akit hivjunk most Wizz-nek. Wizz igazi kope, nevetos, jokedvu, csinos fiu. Nem az a szoknyaszedelgo, megfekteto tipus, hanem amolyan haver, pajti. Akivel kellemes es vicces minden perc. Egy nagy kope. Wizz feltunoen erdeklodott utanam minden baratomnal akit ismert es hetente 6szor talalkoztunk, elkezdtunk arabul tanulni, egyutt utaztunk. Bar en nem akartam altatni, tudtam o nagyon akar es sokszor megbeszeltu, hogy ez csak baratsag. Mindemellett mar fenntartasaim vannak az un. expatekkel kapcsolatban. De o eroskodott, hogy nem, o marad, nem megy el es kulonben is, nem akar mindenaron valakit csak velem olyan kulonleges, olyan jo. Es valoban ezt is ereztette. A tenyeren hordozott. Es kozben duruzsoltak a baratok, hogy Mokus, hulye vagy te? Minden no erre vagyik. Es valoban. Magamon is azt vettem eszre, hogy hianyzik, ha nincs velem, hogy barmilyen rossz a kedvem, o felderit, megnevettet es ad, ad es ad es kompromisszumokba megy bele miattam es en lettem neki a legfontosabb. Nala tanultam a szakvizsgaimra, ott aludtam, mint haver es igazi gentleman volt, nem elt vissza a helyzettel. Egyutt eltunk, de nem volt semmi.

Aztan ez megvaltozott. Elcsattant egy csok, ami maga a beteljesules, megvolt az elso szeretkezes, ami szinten a leheto legklasszabb. Es ezt kovette meg sok ilyen. Nevettunk, szeretkezes kozben is, barmit csinaltunk, vidam es boldog volt. O dolgozott, en tanultam, egyutt reggeli, vacsi. hetvegen is nala (o akarta, mert utalt nelkulem ebredni) es o hagyott tanulni. Sosem zavart, a masik szobaban pihent, olvasott, jatszott videojatekot. Vitt mindenhova es teljes tiszteletben tartotta a tanulmanyaimat. Rengeteget nevettunk,íminden olyan tokeletes volt. Meg is gyoztem magam arrol, hogy ez az igazi, 2-3 honap szoros baratsag, megbeszeltunk mindent amit egy kapcsolatban nem szoktak, ismertuk a masik multjat, azt amit keres, megtanultuk tisztelni a masikat (en legalabbis), szeretni, szepen lassan es az elso csoknal minden a helyere kerult. Azt hittem, ha valami mukodik, akkor ez az.

Mivel legitarsasagnal dolgozik neha utazott is, de en a magam 28 evemmel mar nem hisztiztem ezen, elutazott Kijevbe, Romaba, Athenba, de mindig irt, telefonalt, zaporoztak smsek es emailek. En tudtam,dolgozik es nem zavartam, nem kerestem, ha o keresett kedves voltam es sosem ereztettem vele, h mennyi rossz az, hogy en egesz nap csak tanulok, unatkozom es o nincs itt: sosincs itt. 

Aztan eltelt par het es alig talalkoztunk. Mondjuk az utobbi 6 hetben kb 3 orat lattam. Neha mondtam neki, hogy jo lenne vele lenni es o is ezt mondta. Beszeltunk sok mindenrol, hogy nekem nem szavak, hanem tettek kellenek es szeretnem erezni h kellek neki. En hittem benne, o is ezt mondta. 

Aztan hazament Londonba mert a mamaja sulyos beteg es latni akarta. Ismerkedesunk hajnalan mar mondta, hogy elutazik majd 3 hetre Vietnamba nyaralni. De ez sem zavart. Utazzon, megerdemli, nekem nem nagyon van erre penzem, de ezt mar sokkal korabban eltervezte, mint en megismertem, azaz o engem.

En nem leszek hisztis p"""", varok. Dolgozik, csaladozik. Respekt. Aztan kiderul, hogy az azt koveto (ami ennek a hetnek a resze) hetvegen ujra Londonba megy jobarat 30. szulinapjara. Mondom oke, megyek en is vele, na nem a bulira, vannak baratok, regen lattam oket, egyutt utazunk, mint regen (amikor en nem akartam vele menni az iraki-angol fiu miatt, de o a vegen csak ugy intezte, hogy egyutt menjunk, odaadta az angol telefonjat, ugy kellett leallitanom, hogy az oyster kartyamat nehogy kifizesse). de nem, kiderul, hogy Barcelonaban lesz a buli. Oda nem lehet olcson menni. Oke. Mondja, nem baj, mert az azt koveto hetvege az tuti. Velem lesz. Jo lesz. Oke. Aztan ujabb email: azon a hetvegen par kollega kitalalta, hogy Zurichbe mennek iszogatni. Na mondom, hat Budapest mar kicsi varos, itt nem is lehet rendesen berugni, bezzeg Svajcban. 

De nem hisztiztem. Mondom magamban oke, kibirom januar 17ig, hazjon Vietnambol, en addig elvagyok (eddigre mar megszoktam, h nincs jelen), aztan megbeszeljuk. Irtam neki, h oke, ha akar randizni, tudja, hogyan intezze, majd ertesitsen. De nem fogta fel. Talalkoztunk vegul, mert kieroszakoltam (ez volt az egyetlen dolog amibol nem engedtem egesz ido alatt, ez az egy beszelgetes). Mondtam: szakitsunk ha ez igy megy, de o nem. Nem tudja mi lesz, de szakitani azt nem. nagy osszeborulas. Szeretkezes nincs, mert ahhoz en mar kisse tul bizalmatlan voltam. Elmondtam, hogy azert ez furcsa, hogy semmi erofeszitest nem tesz (pl amikor most ugye Londonban van szabin a: hazajohetne elobb h velem legyen, vagy b: elmehettem volna vele es ott is maszkalhattunk volna). Atbeszeltuk, ugy vettem oke, felfogta, en tovabbra is megerto vagyok, tolerans, nemhiszti. De visszavettem. Nem valaszolgattam a semmitmondo mit vasarolt ma, milyen oltasokat kapott emailekre, ugy ereztem tisztaztuk, hogy egy darab kerdes erdekel: mikor latlak es hol? ez a kerdes nem erkezett, az viszont igen, hogy miert nem valaszolok, mi a f%%% van es h akkor o ezennel hivatalosan feladja az emailezest velem. Kulonben meg kozli, hogy penteken a varosban lesz es megprobal talalkozni a Bostonbol epp idelatogato (ma erkezett) kozos baratosnonkkel (az egyik duruzsolo, harman voltunk nagy baratok, ennek a lanynak egy 12 eve tarto kapcsolata van, a srac mar itt van, o ia bostoni) es akkor biztos mi is osszefutunk es beszelunk. Na kepzelem, Lyss vegre visszautazott es majd a barpultnal harmasban beszeljuk meg a parkapcsolatunkat vele????

Na erre ment neki a szakitoslevel:

Kedves Wizz,

Ugy erzem, hogy a legkisebb erofeszitest sem vagy hajlando megtenni, hogy velem lehess, inkabb korbeutazgatod Europat haverokkal, kollegakkal. Szamomra ez a kapcsolat nem valos.

Mokus

(mindez persze angolul)

Bizom benne, hogy nem valaszol. Nincs ertelme. Sokszor eszembe jut a messzirol jot ember azt mond amit akar, de akkor mindenkinek hazudott, elsosorban maganak. Nem probalom megerteni, mert o sem akart engem. Mivel en termeszetembol, multambol adodoan nemzetkozi kozegben mozgom, nem voltam ujszulott a temaban. De eletemben eloszor en szakitottam. Azt sem mondhatom, h nehez volt, mivel fogalmam sincs kivel szakitottam, az tuti, hogy nem azzal a sraccal akivel osszejottem es akit szerettem.

Ovszert o vette, katona sztem nem volt, tescoban voltunk, imadta es nagyokat nevettunk ott is :)

Mokus