De hogy a szőke nőnek mér karácsonykor kell felbukkannia? Az egész levélben az elbeszélőszerkezet a legsúlyosabb, hogy apa és anya. Mert apa és anya félrekúrnak, ez van, jó reggelt.

Kedves Szakítós,

a helyzet érzékenysége miatt "külső" szemszögből küldök egy gyors, aktuális és szórakoztatósága ellenére is szomorúan jellemző történetet:

Anya és Apa 30 körüliek, néhány éve házasok, ici-pici gyerekkel.
Kapcsolatukban mindkét fél részéről korábban is felbukkantak "harmadik típusú" személyek, de nagy galiba nem lett belőle, sajna ez ma már nem hír.....

Anya a kicsi gyerek mellett is újra munkát vállal (jó állása van), az ünnepek idején leutazik vidéki konferenciára, boldogan hagyva Apára a gyereket. Apa kissé bizonytalan az önálló gyermeknevelésben, meg ugyebár a fantáziája is beindult, így a család közös barátnőjére hagyja a gyereket, ottalvással, hiszen a barátnő rutinos pesztra és stb.

Anya - a nők legendás 6., 7. és kitudja hányadik érzéke által vezérelve - váratlanul és titokban mégis hazajön, ahol legnagyobb meglepetésére egy szőke hölgy nyit ajtót (aki nemkülönben Apa barátnője már egy jó ideje)
Szőke el - Apa döbbenten áll. "Ki volt ez a Kva?"

A válasz: "Segített leszedni a karácsonyfadíszeket"
Az eredmény jelenleg: Szakítás, válás