Az ilyen 26 éves férfiakat kellene egy lapáttal a hátsó kertben agyonverni. Ilyen beképzelt, okoskodó majmok ellen jött létre a blog, hogy mindenki kimondja, amit ki kell. Igen, szakítunk, ennyi. Miért kell okoskodni?

Sziasztok!

Csak egy levélváltást szeretnék Veletek megosztani annak bizonyságául, hogy mégis ér valamit az a bizonyos női megérzés...
Három találkozás után egyre inkább erősödött bennem az az érzés, hogy hülyére vagyok véve, és kicsit sértette azt a fene nagy önérzetem, hogy a 3. és egyben utolsó randin (???) már az elmaradt puszija van megreklamálva. (Habár alapjáraton nem vagyok semmi rossznak elrontója.... :P ) Csakhogy úriemberünk szinte minden téren ilyen attitűddel viseltetett irányomba, kezdve a munkától a végzettségen keresztül a városismeretemig (jah, 26 éves 2 éve él Pesten, én itt születtem 25 évvel ezelőtt).Sőt, már a második találkozás alkalmával leellenőrizte, valóban a bizonyos felsőoktatási intézménybe járok-e, a megbeszélt helyszínre tartva az épület bejáratánál futottam bele. (Csal megnézi, milyen belülről... ez halál komolyan így hangzott!!!!!) Szóval unblokk elment a kedvem az egésztől.
Egy nyugodt vasárnap délután, aztán SMS-ben lettem viselkedésem ürügyén éppen számonkérve, amikor is kicsit elborult az agyam, és a többi már irodalmi mélységekbe fordult:

"Szia!
Mivel nem szeretnélek megbántani azzal, hogy megint őszinte vagyok (szokásomhoz híven - de ezt nem tudhatod, hiszen nem ismersz...), inkább ne beszéljünk arról mi a "bajom" konkrétan Veled (még a végén nem fogom vissza magam). Egy részét szerintem sejted is. És ez amúgy is szubjektív. Vállaljam magamra? Ok. Mondjuk azt, hogy nekem nem fér most ez bele, nem élek sem időbeosztásilag, sem "minőségileg..." olyan életet, amibe konvencionális ( már bocs a szóhasználat miatt - csak hogy üssem legalább egy kicsit intellektuálisan a szinted ) dolog beleférne. És a jogos kérdés, amit kaphatok ezután - miért találkoztam Veled HÁROMSZOR IS? A fentiek bizonyossága okán. Igyekszem nem elsőre ítélni.
Sajnálom.
Minden jót kívánok a továbbiakra, remélem eléred azokat a célokat amikről meséltél."

Mely reflektálásaként a következő landolt a postaládámban:

"Na szia!
Akkor csak egy rövid válasz: elég sokat foglalkoztam, foglalkozom mélylélektannal. Nem könnyű téma, csak kevesen értik, ezért megpróbálom elmagyarázni egyszerűen: szóval vannak akik valamiért el akarják bukni az életet tudat alatt, ki tudja miért, talán azért mert túl sok negatív energia van bennük. Azt hiszem te is ilyen ember vagy. Ők képesek szinte minden jót elkurni, ami esetleg kialakulhat az életükben, és rendszeresen rossz dolgok történnek velük, nem értik miért, pedig épp maguknak idézik elő tudat alatt. Nem véletlenül tartasz itt 25 évesen. Én 26 vagyok, de férfi. Nem ugyanaz :) én még ráérek bármire. De te??
A másik, hogy igaz, nem szőttem veled nagy terveket, mivel nekem alapvető egy lányban, hogy legyen érzelemdús, legyen humorérzéke, tudjon adni és tudja, hogy miről szól az élet... az intellektuális bohócok valahogy nem az eseteim. Csak egy dolog, hát igen... biztos te is tudod mi az... de mindegy, szerencsére nem hálóval kell fognom a lányokat :) csak azt sajnálom, hogy ennyi időt pazaroltam valakire feleslegesen...
Ui.: jah és felesleges válaszolnod, mert úgysem fogom elolvasni, nem érdekel az okfejtésed"

Ugyan kevésbé átgondolt struktúrában, de visszakézből azért:

"Ez kúrva jó! Pont ez volt a megérzésem! Ilyen egy beképzelt pasit is rég fogtam ki! Ha visszavennél az arcodból, talán nem konfrontálódnál ennyit. Örülök, hogy most már gondolatolvasó is lettél, tényleg gratulálok! Arra honnan vetted a bátorságot hogy megítéld milyen vagyok és hol tartok, nem tudom, de ha valóban férfi lennél akkor ezen most elgondolkoznál. Ez nem okfejtés. Ez tény."

A történetnek nincs folytatása. A "bizonyos" levelet továbbküldtem anyámnak, barátnőknek, tesóknak, hogy nekik is okozzak pár vidám percet. Ezen csak röhögni lehet. Mi a tanulság? Nos, alapvetően a férfiak igen nagy része így gondolkodik, csak ezt nem feltétlenül "vallják be" ilyen naturális stílusban. Ezért nem is érzek haragot, hogy anyám szavaival éljek "úgy néz ki ...megyében a faszságot mélylélektannak hívják". A többi konzekvenciát pedig Rátok bízom.
Na. Megyek porcicákat törölni. :D

Panda.