Ha ez az új Rácz Zsuzsa-regény lenne, a Terézanyu folytatása, azon sem lepődnék meg, de az egész szerelem egy rossz kérdésen elcsúszik, bizony.

 

A nő meglátta a közösségi oldal „társkeresőjén”, nincs mese. Tetszik neki, a neve is. Kitudakolja vagy sem, hogy milyen származású? Ez járt a fejében. Rányomott az „Igen” gombra, de miért is? Mert helyes és a neve hmm. Meg kell tudnia miért ez lett.

De felugrott a következő ablak, miért tetszik?: - Mert vicces? -Mert helyes? Mert jól néz ki?

Közelebbről is megnézte az adatlapját és a képeit.. Kék szemek, értelmes tekintet, informatikus (de nem az a tipikus kocka), neki is van egy macskája, ó hát igen, vicces is.

Katt a viccesre. Írt is neki pár sort, a php-nál tud jobb dolgokat.

Jött is a válasz pár órán belül, jöttek-mentek az üzenetek Aztán a férfi felhívta őt, munka közben volt a nő, nem nagyon tudott rá koncentrálni, utána pedig csak rá gondolt.. Munka közben e-mailoztak, munka után messengereztek. Írtak egymásnak minden nap, volt hogy 10 órán keresztül. Előtérbe került a fantáziadús erotika is, hmm... Minden témát érintettek, a férfi humoros, érzékeny és figyelt rá. Képcserék, megerősítések, hogy tetszenek egymásnak. Pont 1 hétre rá az első kontaktnak megbeszélték, hogy találkoznak. A nő kijelenti ő nem olyan.. Pénteki nap, kellően hűvös egy ilyen találkozóhoz. Mindketten izgultak kicsit, a nő megpillantja őt, kicsit alacsonyabb, mint mondta magát, de még így is magasabb nála. De jaj.. Megemlítette neki, próbálja humorral ellensúlyozni a kimondott szavakat. Beszélgetnek, kis séta és közben elered az eső, végül felmennek a férfihoz, mert közel lakott. Finom kávé, beszélgetések, megismerkedik a macskájával, imádja, mert egy tündér. Kis szurizások, cinikus, vicces megjegyzések, lévén mindketten a szűz csillagjegyben születtek. A nő kissé meg is sértődik. A férfi gyengéden átkarolja hátulról, a nő élvezi, belepirul.. Búcsúzáskor hosszan megöleli előröl is, a nő érzi a férfi hihetetlen vonzó illatát, testének minden porcikájával kiélvezi az ölelést, bár lenne folytatása, de nincs.

A nő elkövet egy nagy hibát. Már nagyon bánja. Erőlteti az egészet, változott –e valami benne mióta találkoztak, ez a férfinak nem tetszik, bár ne tette volna. De már fülig szerelmes, tudni szerette volna lesz –e jövője ennek az egésznek.

A második találkozásra a nő elutazása előtt került sor. Nem ment el sok időre, csak más országba. Felment hozzá. Hiányzott neki a férfi. Várta hátha megöleli úgy, mint múltkor de nem. Beszélgettek, kávéztak, megnézték a Krokodil Dándit néma csendben. Nem bírja tovább, rákérdez tetszik –e neki vagy netán meleg és hagyja az egészet.. A férfi érzései semmit sem változtak, rossz passzban van, ennyi az egész. A nő megölelte, nem bírta tovább tétlenül. Ölelkeztek, majd hazaindult.

A nő hazajött külföldről, férfitől email, hogy üdvözli itthon. E-mail cserék, messenger, hol röviden hol hosszan.

És innentől hanyatlásnak indult az egész. Ritkultak a beszélgetések.

Ki tudja, mi játszódik le a férfiben, a gondok, problémák miatt nem szeretne egyenlőre senkit az életébe? Vagy részéről ennyi?

A nő várt, hátha újra találkoznak, barátnő tanácsolja, felejtse el, hiszen ha egy férfi akar valamit, lép, tesz azért, hogy legyen ebből akár egy futó kaland is. Igaza is volt, a vonzalom és a szerelem elvakít.

A nőnél egy újabb utazás, bolond fejével felajánlja neki, találkozzanak, mielőtt elutazik.

A nap már megvan, de az időpont tisztázásra vár. Várt.

Már lent volt, messengeren beszélgettek pár sort, hogy van, mi újság fent Pesten.

A lány ül a laptopja előtt a Balaton partján és írja ezt a kis szösszenetet….Múlik az idő, próbál felejteni, mert még mindig érez.. Tudja, hogy ennek így semmi értelme, elhatározza, ő nem keresi a férfit többé.

Kis idő múlva a férfi érzi a nő hiányát egyre gyakrabban ír neki, keresi a társaságát, de a nő ekkor már lemondott erről a kapcsolatról. Fájt neki nagyon, de tovább lépett. Sokszor visszagondol a sokat emlegetett mondatra "vajon mi lett volna ha...", de ez után eszébe jut, ha ennyi idő nem volt elég ahhoz, hogy kialakuljon a kapcsolat, ő többet nem tud várni a férfira. Neki barátként nincs szüksége rá. A férfi a mai napig keresi őt, de mi a célja vele még most se tudja...