Eddig valahogy kimaradtak azok a történetek, amikben a barátok közé ékelődött be valaki. Délutáni sztorinkban ez történt. Küldjetek még ilyeneket, mert ezt a területet valamiért nem dolgoztuk még fel. Annyira semleges az elbeszélő, hogy szinte alig derülnek ki részletek, ezért kénytelenek vagunk rátok bízni a történet kiegészítését.

Az alábbi történet típuspéldának tekinthető, sok ilyenről, vagy ehhez hasonlóról hallottam már. A leírtak nagyjából 3 éve történtek egy Tomi nevű barátommal. Örök érvényű lecke, és mifelénk mindenki emlékszik rá.

Tomi és Levi húszas éveik közepén járó fiúk. Deklaráltan is jóbarátok voltak -nem is tudom- kb 5-6 vagy tán 7 éve. Közös baráti társasággal rendszeresen összejártak.

Tomi megismerkedett Levi egyik társaságon kívüli barátnőjével, Kingával. Azonnal egymásba szerettek, se kép se hang. Azt mondják egy ember örök vágya, hogy egy másik emberrel kölcsönösen élje át a szerelmet. Hát ez olyan volt, látszott rajtuk.
Kingának azonban volt 5 éve barátja. Nem volt már pulzáló az a kapcsolat.

Valamelyik szálat el kellett varrni, hát a lány a szerelem mellett foglalt állást. Kinga és Tomi sokszor mondták egymásnak, hogy érzelmeik és szándékaik komolyak és igazak.
Mivel a lány minden idejét és gondolatát lekötötte Tomi, a 'rendes' kapcsolata értelemszerűen teljesen leamortizálódott. Ennek ellenére sikerült jó pár hónapig halogatni a szakítást, de végül megtörtént. Azonban...

Pár nap múlva a lány 'furán' kezdett viselkedni, és pár hét alatt véget vetett a dolgoknak Tomival is. A csattanót már talán kitaláltátok: Tomi elé odaállt Levi és közölte, hogy összejöttek Kingával és bocsika.

Tomi azóta -tudtommal- egyikőjükkel sem beszélt és a Levivel közös baráti társaság is megsínylette a dolgot.

A tanulság levonását, az ítélkezést a kommentelőkre bízom. Igyekeztem távolságtartóan és röviden összefoglalni az eseményeket.