Drámaian peregnek az események beküldőnk levelében: szombaton autót még boldogságukban vesznek, hétfőn meg már a paplak előtt szakítani akarnak. Hogy levélírónkat idézzem: padló. Nem lehet, hogy a sárga orchidea jelent valamit virágnyelven?

 

Úgy láttam, néhány kommentező hiányolta a "már10éveegyüttvoltunk" jellegű sztorikat, hát íme az enyém (komolyabb erkölcsi tanulság nélkül, max az "mnk" klub mellé megnyílhat az "mfs" is - az értelmezés legyen a kedves kommentezők dolga.)

Szóval: több, mint 8 év együtt, jóban-rosszban, ásó, kapa, miegyéb, hivatalos szertartás kitűzve májusra (a sztori idején februárban járunk). Pasi (Ő) kisvárosból nagyvárosba fel egy hétre (szakmai továbbképzés), minden nap telefon, SMS, miegymás. Szombaton haza, virágcsokor nekem (sárga orchideák...). Aznap este (!) még közös autóvásárlás, vasárnap új autó próbálgatása, hétfőn találka a pappal. Pap-lak :-) előtt benyögés férfiúi részről: talán el kéne halasztani az esküvőt... Padló1.

A következő egy hónap nyilvános szenvedéssel telik, húzd-meg-ereszd-meg játék, menne is, maradna is. Nyilván nincs bátorsága kimondani, hogy vége... Gyanús utazgatások másik kisvárosba,  Valentin-napra már nem jön haza, telefont nem vesz fel, közben látványosan tagadja, hogy lenne más... Persze női résztvevő sem lett pici fejére ejtve, a dolog napnál világosabb: itten a megcsalatás esete forog fenn!

Végül a tömény kínlódás lezárásaként én kimondom: over. Pasi láthatóan nem könnyebül meg (jó színész!), ellenben másnap hajnalban (!) összepakol, lakásból elsomfordál (mindent visz - a közösen vett autóval, persze.)
Később tisztázó kérdés: semmi közünk nincs már egymáshoz, mondd meg, ugye egy harmadik miatt? Válasz: nem, soha, senki más, csak te... blablabla.
Még később -egykori- közös barátokkal esti sörözés (pasi ekkor már másik kisvárosban lakik), barát elismerően nekem: "csodállak, hogy ilyen tartással viseled, hogy Pasi és Harmadik..." (nevek ízlés szerint behelyettesíthetők) Padló2, kérdés vissza: "Ki az a harmadik....?"

Prológus: pasi minden barátnak megesküdött, hogy elmondta nekem a teljes igazat. Hát nem.
Prológus2: szakítás után két héttel SMS pasitól: visszacsinálhatnánk valahogy? Hát nem.
Prológus3: szakítás után 1 évvel pasi meglátogat nagyvárosban (ahol időközben élek): sajnálja, jóvátenné, feküdjünk le. Hát nem.
Prológus4: szakítás után 2 évvel kiderül, kisvárosban (ahová Pasi és Harmadik időközben visszaköltözött) azt a verziót terjesztette el, hogy én szakítottam vele, mert miután nekem meglett a diplomám (szakítás mínusz fél év) ő már nem volt elég jó nekem... Hát nem!

Tanulság (mégis): mfs.