A fájdalmat nem lehet mérni - tartja a népszokás, pedig egy szakításban hirtelen el tudjuk veszíteni a súlyunk jelentős százalékát. Múlt héten DG kérdezte, hogy mennyire viselt meg az a szakítás. Mondtam 10 kiló. Volt honnan - jegyezte meg, de mivel ő is hirtelen dobott le néhány kilót a kutyájával együtt, így nem okozott ez problémát számomra. 25 kiló az sok, gombócból is, ahogy a nagymamám mondta régen, pedig gombócból soha sem lehet elég sok, nem úgy házasságból. Mai történetünk roppant durva, sokkoló és szívszaggató.



Az én történetem egyetlen pozitívuma: 25 kg fogyás

Egy nagy nemzetközi eseményen dolgoztam, amely nyilvánosságot kapott Magyarországon. Szóval, foglalkozott vele a média.
Élménybeszámolóra hívtak mindenfelé. Mentem is becsülettel, mígnem Vas megyébe vetett a sors egy kis rádióhoz. Vallottam: mindenhova el kell menni, ahova hívnak.
Na szóval, az én későbbi nagy Ő-m ott dolgozott asszisztensként. Azonnal felfigyeltem rá, ő meg rám. Mondhatnám, a dolog kölcsönös volt. Telefonszámcsere, sms-ek, gyakoribb látogatások Vas megyében, aztán várost vált és hozzám költözik, majd esküvő. Mindez 14 hónap alatt - mint a mesében.
Ugyan környezetem kissé csodálkozott a hatalmas tempón (korábban inkább faltam a nőket, volt, hogy több vasat is a tűzben tartottam), de én mindenkinek azt mondtam: nem tévedhetek. Sokan averziójukat fejezték ki azért, mert választottam 12 centivel magasabb volt nálam, nem érdekelt. Én jártam 12 centivel a föld felett...
Éltünk egymás mellett nagy-nagy boldogságban. Szereztem neki egy jó állást egy multinál, sokkal többet keresett, de - én ezt vettem észre - ez sem változtatta meg.
Első házassági évfordulónkat Madeira szigetén ünnepeltük meg. A napjaink boldogságban teltek - én így láttam.
Két éve éltünk együtt. Közeledett a második házassági évforduló. Azt tervezgettem, hogy Egyiptom, vagy Dubai lesz belőle. Októberben lett volna mindez. Szeptemberben el kellett utaznom három napra.
Mire hazaértem, üres volt a lakásom. Eltűnt onnan minden mozdítható. Egy levél volt az asztalon, ezzel a szöveggel:
"Szia!
Meguntam ezt a kapcsolatot. Meguntalak Téged is. Elválok tőled. A bíróságon találkozunk. Ne keress."
Ha van olyan, hogy földbe gyökerezik az ember lába, akkor ezt az érzést éltem át. Azonnal telefon neki - a hívott szám nem kapcsolható. Egy óra múlva: ezen a számon előfizető nem kapcsolható.
Telefon anyóséknak. Hebegnek, habognak, hallom, hogy falaznak. Este 8 óra van. Autóba vágom magam, irány Vas megye, a szülői ház.
Az após ellenségesen fogad, mondja, menjek el, mert nem akar látni. (Vele sosem volt szívélyes a viszony...) Ott szobrozok a kocsiban reggelig a ház előtt. Hiába. Az én feleségem eltűnt, mintha a föld nyelte volna el.
Reggel após elmegy dolgozni, én bemegyek és anyósom szemébe nézek. Mondja el, mi történt. Elmeséli, hogy a lánya sokat panaszkodott rám, hogy lusta vagyok (szeretek pihenni), kövér vagyok (+10 kg), unalmas vagyok. Megtudom, hogy az én kedves feleségem fél éve kavar egy svájci palival, akit a fallabda pályán ismert meg. Megtudom, hogy amíg én a három napos kiküldetésben voltam, nejem mindent eladott, amit el lehett, és lelécelt Svájcba az új palijával.
Hazavezetek, remegek az idegességtől. Próbálom összerakni a képet. A mozaikdarabok lassan a helyükre kerülnek. Az én drága nejem az augusztusi portugál nyaraláson is csalt, mert ott volt a svájci ember is, aki "véletlen" ugyanabba a turnusba kapott besorolást. Én rendszeresen aludtam délután, addig ő a parton napozott - ezt mesélte nekem. Pedig egy emelettel lejjebb csalt meg engem. Én meg vakon bíztam benne.
Egy hét telt el. Ekkor kaprtam egy e-mailt., a nejem jelentkezett. Hűvös volt, számító és hideg. Azt mondta, nem akar nagy cirkuszt a válásból, rendezzük le gyorsan. Csatolva egy ügyvéd által írt szerződés, kié, mi. Ha gyors lesz a válás, nem járok rosszul.
Megundorodtam az egésztől. Gondolkodtam: húzzam-e el a dolgot? Csakhogy egy ügyvéd barátom azt tanácsolta: ne. A nők mindenre képesek, majd azt mondja, hogy vegzáltam, vertem, pedig ez nem igaz. Csakhogy én is láttam már karón varjút.
Nem húzom tovább, a válás 3 hónap alatt lezajlott. Kaptam egy összeget, amit azonnal felajánlottam az akkor nagy árvíz károsuljainak javára. (Undorodtam attól, hogy pénzt fogadjak el tőlük.)
110 kg-os testsúlyom 85 kg-ra csökkent. Néhány napig a depresszió jelei mutatkoztak rajtam, de kilábaltam belőle. A lakásomat újrarendeztem. Az életemet is.
Soha többé nem fogok megnősülni. Nem bízom meg a nőkben - ezt gondoltam.
Ma már nős vagyok, feleségemmel szeretjük egymást és 2 pici gyermekem van. Voltaképpen hálás is vagyok az első feleségemnek.
Ui: nem tudom mi van vele. Szülei is Svájcba költöztek. Vas megyében abban a házban már új lakók élnek.
Ennyi volt a történetem.