A jófajta baráti társaságban a hálózat olyan szinten keveredik-kavarodik, hogy kibogozni nem lehet. Ilyenkor jön a Gordiuszi-csomót elvágó szex és végzetes szerelem, hogy utána már semmi ne legyen olyan, amilyen.




Sziasztok!

Ez az én legfrisebb "szakításom" története egy sosem volt kapcsolatról és egy 14 éves barátságról.
Én még mindig nem hiszem el, talán ha leírom, tudatosul és lassan, nagyon lassan fel is dolgozom.

Sok évvel ezelőtt adva van egy baráti társaság, sokan, sok típusú ember és mind imádja egymást, nagy közösség, amolyan magyar Friends.
Sok buli, sok összegabalyodás, még több kibékülés és egymás nyakába borulás.
Aztán széthullottunk, ahogy zajlott az élet, ki egyetem végére érve munkába állt, kinek gyerek és család változtatta meg végleg az életét, már a sörözzünk és bulizzunk egy nagyot a budaörsi kolesz napokon dolog is elkopott.
Aztán majd 14 év barátsággal a hátunk mögött az egyik srác, akit bátyámként szeretek feltűnik.
Napi szintűek a talik, minden visszaáll a régi kerékvágásba - ezt hittem, pedig nem vagyok egy naív picsa.
Mivel én képtelen vagyok felnőni, ez adja a bájomat :) ezért még most is sokrétű baráti társaságokat tudhatok magam mellett. Mindegyikbe bevezetem, sok buli, mozi, csak úgy ellevés, minden happy, mintha nem lett volna a 3 év, amíg nem találkoztunk.
Aztán kezdünk lélekben megint nagyon közel lenni. Felszínre kerülnek az apukája elvesztése miatti traumák, az édesanyja alkohol-problémái, a testvéri ellentétek, majd lassan az ő túlzott szeretete a különböző divatos italok, mint pálinka irányában. És még valami. Elkezd bepróbálkozni.
A bátyám! Az egyik legrégebbi barátom, akivel hetek óta a problémáit elemezgetjük! Őrület!
Nem akarom tudomásul venni, finoman hárítok, próbálom a tudtára adni, hogy nem tekintem férfinak, hanem vér-testvérnek ... nem hat.
Közös ismerőssel összeül a Gödörben és elmondja, hogy engem akar!
Persze a másnapi találkozáskor nekem nem hozza fel, én meg nem bírom tovább, így másnap hosszú levél írásába kezdek, amiben tudatom, hogy tisztában vagyok az érzelmei megváltozásával, de nem tudok rá máshogy gondolni, ne tegyük tönkre ezt a barátságot, oldjuk meg.

Az alábbi levelet bírta kipréselni magából :

"mondjuk nem tudom egész pontosan mit vártál, ilyen módon felesleges írogatnod, egyáltalán...
Ez most tényleg mire jó?

Megvagyok, tudod, készpasz.

nem sértődtem be, nem érzek semmit"

Így ér véget egy sokéves baráti kapcsolat, így hal hamvába egy őrült elképzelés, hogy mert valaki törődik vele, azt hitte, bebeszélte magának, hogy joga van egyből, mint potenciális barátnő-jelöltre tekinteni.
És még ő van megsértődve, hogy ő már megint nem kell, hogy nem talál magának barátnőt, mert ő szar!

Pasik, kisfiúk, férfiak!
Csak egyet higgyetek el, kérlek! A nem, nemet jelent egy olyan nőtől, aki birtokában van a saját elméjének, gondolatainak és önértékelése a helyén van!

A veres dög