A valaha volt legőszintébb mondatot kaptuk olvasónktól: "Boldog korai huszonéves kor, tele felelőtlenséggel, és mosolyért kapott pinával". A mosolyért kapott pinára verses kötetet lenne érdemes összedobni. Egy egyetemi közegben nem is lehet durvább szakítóok Woody Allen fikázásánál, aki alapvetően mindent elmondott a párkapcsolatokról és a nőkről.

Sziasztok!
 

Három komoly-személyiségformáló szakítás után küldenék egy könnyebbet, aminek ugyan szenvedője lettem volna, ha nem szórakozom közben annyira jól, hogy most is mosolygok, ha csak rágondolok. Boldog korai huszonéves kor, tele felelőtlenséggel, és mosolyért kapott pinával... :)

Pedig, visszafelé bonyolítva, a kirúgás űberklasszikus:
Lány:-Beszélnünk kell!
Fiú:-Miről?
Lány:-Tudod, nem egy világban élünk és találtam valakit, aki jobban megért.
Fiú:-Ezt vegyem úgy, hogy kirúgtál?
Lány:-Neem, de tényleg értsd meg, hogy a legalapvetőbb dolgokban sem értünk egyet...
Fiú:-Akkor holnap viszem a cuccaidat, és elhozom a sajátjaimat.
Lány:-Hogy te mekkora érzéketlen bunkó vagy!

Mindez egy szórakozóhelyen, állat hangos zene mellett, alapvetően békésen, de egymás fülébe üvöltve a hangzavar miatt, majd a fiú feláll, és ellép az asztal mellől.  

És a "kapcsolat" ugyanezen a helyen kezdődik, kb. 3 hónappal előbb. Bulizás az egyik keleti nagyvárosban (néhai Egyetem Presszó) ezerrel, épp azzal vagyok elfoglalva, hogy a haveromat útrakész állapotba hozzam a Presszó teraszán egy keményebb ünneplés után, hajnalban. Megszólal Iggy Pop-tól a Passenger, és vágtatok vissza a táncparkettre, hátha találok valami tettrekész leányzót. Szegény haveromat otthagyom, arca, hasa csupa föld (átbukott az alacsony terasz korlátján) alig bír járni. És akkor meglátom ŐT fekete ruhában, (lányok kövezzetek meg, nem tudom jobban leírni-olyan fekete egyberuha,ami miniszoknyában végződik-90-es években volt több belőle) bakancsban, kiengedett hajjal-maga a gyönyörűség-, néz, odamegyek hozzá és táncolunk. Később kiderült, hogy már figyelt engem, ahogy másokkal táncoltam. Már nem emlékszem, hogy aznap este, vagy egy héttel később, de hazavittem, és az biztos, hogy az nem volt welcome-szex, inkább ruha nélküli beszélgetés. Nem volt szégyenlős, imádott meztelenkedni. És cigizni. Elfüstölt legalább két doboz cigit egy este alatt!!  Nagyon szép volt ruha nélkül is, és a sarkaira egy-egy kis villám volt tetoválva.

Később persze elháltuk a sikeres összejövést.
No, voltak mindenféle kalandjaink erre-arra, de alapvetően bírtuk egymást. Amennyire emlékszem, a végső döfést a kapcsolatunknak én vittem be azzal, hogy a Woody Allen filmeket amiket megnézetett velem, kritizáltam. W.A.-t tehetségtelen színésznek tartom ma is, noha jókat szórakozom  filmjein, nem lehet észrevenni azt, hogy filmezés címén csajozik, szegénynek sokat nem juttatott a természet, hát így kompenzál. Nem is lett volna semmi baj, ha a fenti gondolataimat el nem mondom neki. Onnantól kezdve vége volt a barátságnak, nem járt fel hozzám, és már csak buliban találkoztunk. Ahol elhangzott a fenti párbeszéd...