Szolgálati közlemény jellegű dolog ez most.

Kedves Szakítós Blog!

Ha nem is minden nap, de azért elég sok bejegyzéseteket elolvasom, főként kíváncsiságból, érdekelnek az emberek, és hogy kiben mi-hogy zajlik le. Az emberek érzelmi világa egy nagyon érdekes kérdés, ennek egy része az, amiről ez a blog szól, ezért szoktam olvasni. (Most úgy beszélek, mintha én nem lennék ember, pedig de. :) De mivel a saját érzelmi világom feltérképezése sem egyszerű feladat, ezért néha segít, ha belenézek máséba is.)

Viszont feltűnt, hogy a legtöbb bejegyzés arról szól, hogy a pasi otthagyta a lányt ilyen-olyan szemét módon, és fúj. (Csak hogy a legújabb bejegyzés elejét idézzem: "Lenne egy felettébb érdekes sztorim ami persze megint csak arra mutat rá mennyire kétszínű, álszent, és gyáva tud lenni egy srác!") Mivel egyiknek sem tartom magam, billentyűzetet ragadtam, hogy én is leírjam a véleményem.

Ezeknek a megjegyzéseknek olyan íze van, hogy ha egy kapcsolat tönkremegy, akkor arról szükségképpen a pasi tehet. Félreértés ne essék; nem védeni akarom a férfiakat úgy általában, tudom, hogy egy rakás fickó mászkál az országban, aki pár pofonnál többet nem érdemel. Viszont sok olyan is van, aki vagy nem szereti kiteregetni a problémáit, vagy még szakítás után is tiszteli annyira volt partnerét, hogy nem szeretné, ha rajta hegyezné a nyelvét egy rakás unatkozó kommentelő.

Nem a levegőbe beszélek, a saját sztorim szintén ilyen; szerettem egy lányt, de nem tudom elmondani nektek mennyire, és mikor már a házasságot terveztük, szó - és magyarázat nélkül dobott. Ennek megvan már egy ideje, azóta sem értem okát, (ebből kifolyólag azóta sem dolgoztam fel teljesen) és eléggé megviselt a dolog, de mégis - ha szeretni már nem is szeretem - de tisztelem a lányt annyira, hogy nem teregetem ki a részleteket.

De a lényeg nem a szakításom, hanem hogy ne lássuk a dolgot ennyire csak egy oldalról. Unalomig mondogatott közhely, de nem véletlenül, mert igaz is; minden éremnek két oldala van. Minden sztorinak két oldala van, és ezzel nem azt mondom, hogy csak az egyik fél miatt nem mehet szét egy kapcsolat, de világosabb képet egy szakításról - amiről ez a blog szól - csak akkor kaphatnánk, ha ketten is leírnák, hogy mi hogyan történt.

Amúgy a blog jó, csak szerettem volna ezekre kicsit felhívni a figyelmetek.

Üdvözlettel;
mrX.