Ezt nem annyira értem, majd elmagyarázzátok.

A kép innen

Kedves Szakítósblog! Kedves Szakítósok!

A szomorú végű történet, melynek eseményeit lentebb vázolom, a Szakítósblog két kommentelője között esett meg; elindult valami szép, amely azelőtt futott zátonyra, mielőtt lett volna belőle egy sokkal szebb.

Miss Anomália (22) és Mr Balfék (21) szimpatikus lesz egymásnak a blogon, hajnali órákban is fennmaradnak, hogy kommentelhessenek, verseljenek egymásnak. Bármiről, csak beszéljenek. A blog rendje-módja szerint februárban megtörténik az első találkozás, egy pénteki estén egy kellemes hangulatú szórakozóhelyen, ahol aznap nagy társaság gyűlik össze. Balfék veterán törzstag már, Anomália viszont először jár ott, de belopja magát mindenki szívébe. A szimpátia a két ember között méginkább elmélyül, olyannyira, hogy másodszorra már intim dolgokról társalognak, és elérkezik egy pillanat, amikor Balfék érdekeseket súg a kislány fülébe, és nemsokára elcsattan az első... pofon! Így történt:

B: Tudod, kinek a neve "...", amin téged becéztelek?
A: Na kié?
B: Egy kurváé.
A: Ugye tudod, hogy ezért pofon járna?
B: Igen.

*CSATTANÁS*

A pofon nem volt ugyan érezhetetlen, de férfinek szánva gyenge, és Balfék élvezte a simogatást. Érdekes módon Anomália gyengül el jobban, hajnalban egy könnyed hazakísérés történik, kölcsönös "darlingolás és sweetheartozás" közepette, és amikor Anomália lakásához érnek, a lány előremegy, hátrafordul, majd hátizsákját lehajítva vár valamit. Balféken a sor, Anomália ajkaira suttog; ölelkezések, cirógatások és csókok jönnek. Majd pofonok következnek megint, csókokkal párban. Másfél óra telik el egymás karjaiban, mielőtt Balfék távozna. Még aznap e-mail megy Anomáliának Balféktől, javasolva, vállaljon el egy hőn szeretett munkát, vagy tanuljon tovább a felsőoktatásban, és megemlíti a tegnapi eseményeket. A kislány minden tanácsot ellenez, és csak annyit mond a történtekről, hogy az neki csak annyit jelentett. MSN-ezés kezdődik, minden jobbra fordul, és a következő pénteken alkalmat adnak a továbbfolytatásra. Igen ám, de a szokásos társaságban Anomália flörtölgetni kezd Hejjespasival (27), ami miatt Balfék szívatni kezdi a kislányt az asztalnál. Anomália mégis Balfékkel távozik, és a hazakísérés közben egész végig veszekszenek. Több órát beszélnek telefonon és sms-ek mennek. Enyhülés megtörténik MSN-en, és a jövő pénteki időpontban randevúban egyeznek meg.

Péntek. Találkozás a megbeszélt helyen, a fiú sárga rózsát és köszönömcsokit visz a lánynak, úgy kezdődik a randi, hogy Anomália elkalauzolja Balféket egy teázóba, ahol a lány feltűnően ismerősen mozog, és ahol inkább tinédzserek vannak, semmint felnőttek. Méternyi belmagasságú tetőtéri helyiségben összebújnak, és egymást váltó csókolózások közepette megtörténik a mesélés a lány részéről, Balfék pedig hallgatja őt Amaretto-t kortyolgatva. A lány csak két órát marad, buliba siet. Ismét hazakísérés történik, szinte már szokásos leszállításnak is lehetne nevezni a folyamatot, ölelés, csók. Balfék pedig - hiszen még nem történt semmi köztük - elmegy egy luxusprostituálthoz, és élete egyik legjobb szeretkezésében lesz része. Mikor hazaérnek, mindketten felmennek MSN-re; a kislány lassítani akar, mondván nem kellett volna Balféknek ilyen hamar lecsókolni őt a randin. (Anomália a kapualjban történtekről valahogy elfelejtkezett.) Kisebb összekapás, de sebaj, vasárnapra újabb tali lett megbeszélve.

(Balfék közben nem érti, miért megy minden olyan lassan és nehézkesen, és csak utóbb értesül róla, hogy a péntek esti társaságból néhány ellenfél, különösképpen Mangalica (férfi, 31) folyamatban szapulja őt és nem valós dolgokat állít róla Anomáliának.)

Vasárnap. Balfék Anomáliához felutazik vidékről, érte megy, Anomália azt hajtogatja, hatmillió bocsánatkéréssel tartozik viselkedése miatt Balféknek. Elmond hatot, Balfék pedig megszorozza egymillióval, így meg is van a szám. Balfék csak kettő dolog miatt kér bocsánatot: az egyik veszekedés és a fizetős lány miatt. Elindulnak gyalog a belvárosba, majd végül kikötnek azon a szórakozóhelyen, ahová a közös társasággal szoktak péntekenként járni. Maratoni beszélgetés kezdődik, itt Balfék mesél, és a végén Anomália elmondja, hogy nem tudja, mit mondjon az anyjának, amikor majd hazaérkezik, mitől lett boldog. Mert nagyon boldog. "Kezdesz egyre fontosabb lenni számomra", "Valószínűleg téged választalak majd az esélyesek közül" - hozza fel a kislány. Merthogy elmondása szerint több srác is van a lánynak tartalékon, vagy jobb szó jelző inkább a többféle. Következne a harmadik randi, szintén péntekre meg is beszélik, Balfék egy meglepetést szeretne Anomáliának.

Két nappal péntek előtt. MSN-ezés, Anomália és Balfék örömmel várja a pénteket. Asztal lefoglalva, meglepetés előkészítve. Aztán más dolgokra terelődik a szó. Balfék megemlíti, hogy a közös társaság előtt nem kellene titkolózni a dolgokról. Ekkor Anomália megrémül. Kiköti, hogy a társaság egyik tagja sem tudhatja meg, mi folyik köztük. Balfék bevallja, az egyik tagnak a társaságból beszélt a lányról, ezt is csupán egy félreértést tisztázva. Ekkor Anomália elkezd ijesztően viselkedni, és kiborul azon, hogy többen buta kislánynak és könnyen kaphatónak hihetik őt emiatt. Anomália ekkor így zárja MSN-en: "Én ebből kiszálltam."

Balfék hagyná a fenébe, ha nem lenne az online és az IRL társaság közös, és nem kellene egymást látni. Aztán megint péntek. A közös társasággal való szórakozás után Anomália és Balfék együtt mennek a lány házához, közben beszélgetnek. A lány a tapasztalatai alapján talán folyton attól fél, hogy Balféknek csak addig kellene, amíg le nem fekszik vele, ezt már az első alkalmakkor is mindig felemlegette. A fiú nem tudja őt meggyőzni ellenkezőjéről. Próbálja rávenni a lányt, akkor maradjanak jó kapcsolatban, és legyenek barátok, hiszen nem lenne értelme szétrombolni egy ilyen kapcsolatot csak azért, mert nem lehet több belőle barátságnál. Anomália nem megy ebbe bele.

Következő alkalommal még lemegy egy lazább flört, a cigarettát úgy kell Balféknek fél órán keresztül visszakönyörögnie Anomáliától. De aztán egyre inkább semmi. MSN-ezés és levelezés még tart, de egyre gyakoriabbak lesznek az egymás agyára való menetelek, a legapróbb dolgokon való megsértődések. Anomália bekeményít: MSN-es tiltás, telefon fel nem vétele.

Ma már nem is beszélnek egymással egy szó erejéig sem, de a baráti kör még közös, és kénytelenek elviselni egymást.

Okokról, tanulságokról, jellemekről lehet vitatkozni.

Tesco nem volt, de Meki igen. Gumit nem vett senki, de a fizetős lánynál bőven volt. Balfék nem volt katona, bár szeretett volna lenni.

Üdv:
D.