Talán már észrevettétek, hogy itt a nyár, mi fesztiválról fesztiválra ténfergünk, és ezzel párhuzamosan elindult az Olvasóliget című kulturális programsorozat is, amelynek keretében strandon, parkban, ligetekben, tenger- és folyópartokon, napozóágyban hátradőlve, koktélt kortyolva, gyékényen, kerti székben ejtőzik, pihen, aki teheti.

Szerelmek születnek, kapcsolatok szövődnek, fiúk és lányok szétválnak és összejönnek. És míg várnak szerelmükre, randira készülnek, vagy épp búslakodnak, mert elmaradt, előszeretettel olvasnak történeteket a szerelemről, arról, hogy szerelmek születnek, kapcsolatok szövődnek, fiúk és lányok szétválnak és összejönnek. Itt jön a szakítósblog a képbe. A literával közösen egypercesnovella pályázatot hirdetünk. Bizony!

Részletek a tovább mögött

 

Mindenki ismeri a klasszikus csajozós-pasizós dumákat: "Táncolunk egyet előtte?", "Ne szólj semmit, fel vagy szedve!", "Hiszel a szerelemben első látásra, vagy elsétáljak még előtted egy párszor?", és ismerünk számos igaz szerelemről szóló, érzelmes és felkavaró vagy épp vidám és könnyed, olvasmányos nyári szerelmi sztorit, rongyosra olvastuk az összes ilyen témájú regényt. 
 

Arra kérjük hát pályázóinkat, írjanak új és mai szerelmi történeteket, amelyeket nyaralás közben szívesen olvas majd a nagyérdemű, amelyek szólhatnak komoly szerelmekről és flörtökről, lehet tanulságuk, bölcsességük, csattanójuk, lehetnek katartikusak, humorosak, játékosak, és megfontolandó jó tanácsokkal is szolgálhatnak a párkapcsolatra vágyó, szerető szíveknek.  
 

Terjedelem: minimum 1500 karakter, maximum 3000 karakter

Műfaj: egyperces novella

Beérkezési határidő: augusztus 20. éjfél (a műveket egész nyáron fogadjuk)

Kérjük, erre a két címre küldjék: szerelemliget@gmail.com és litera@litera.hu

A levél tárgya: szerelemliget 
 

Minden beérkezett pályaművet publikálunk a pályázati oldalon (http://szerelemliget.blog.hu/), a litera Olvasóliget bokszában. 

A pályaművekről közönségszavazás dönt, merthogy az olvasó az, aki a legjobban tudja.

A legkiválóbb 3 mű írója az Olvasóligetben részt vevő kortárs írók köteteiből  álló, értékes könyvcsomagot nyer majd, illetve kiérdemli, hogy a litera kiemelt anyagként publikálja az írást. 

A pályázat feltételei még:

- a pályázat nincs korhatárhoz kötve

- pályázhat bárki, aki kedvet érez az íráshoz (hogy valaki kötettel rendelkezzen, nem feltétel)

- a pályázatot a megjelölt napon éjfélig kell elküldeni emailen, a később érkező műveket nem tudjuk elfogadni. 
 

A pályázat blogja: http://szerelemliget.blog.hu/ 
 

Kontakt: Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök 

Litera - az irodalmi portál 

Email: szerelemliget@gmail.com