Oszvald, Maca, és eMm a szereplői ennek a szomorú szerelmi háromszögnek, amiben van ráadásként egy nem vérszerinti gyerek, két ház, új munkahely, és egy közösen felvett hitel.

Kedves Szakítós!
 
 
Nem akarom azzal kezdeni, hogy milyen régóta figyelem a munkásságotokat..., de most már mindegy.
 
Az én történetem lehet, hogy csak számomra szokatlan és bonyolult (na, jó, fájdalmas is), lehetséges, hogy egy mindennapos eset.
Volt egyszer egy lány, akit hívjunk eMm-nek. 29 éves, túl egy-két hosszabb, nem túl jól sikerült kapcsolaton, viszont viszonylag rendezett háttérrel, nem rossz keresettel (mondhatni karrierrel). Az élet tehát megyeget, de a társ hiányzik. Mi is a legegyszerűbb módja,hogy ezt pótoljuk? Irány az internet. Társkereső oldal, hébe-hóba nézelődés, mígnem egyszercsak ott van Ő (mondjuk Oszvald, 31), akinek kellemes a bemutatkozása, a fotón is látszik, hogy tiszta, nyílt a tekintete és pontosan az a nyugodt, nagy mackó, akire eMm mindig is vágyott. Értelmes, hasonló háttérrel, hasonló rossz és jó tulajdonságokkal (plusz közeli lakhellyel). Levelezés, találkozás, mindketten zavarban, de aztán oldódik a hangulat és elindul egy igazán ígéretes kapcsolat.
EMm körül rózsaszín köd, lebegés a föld felett úgy másfél méterrel, megvan a társ, a szerelem, ez működni fog. Másnaponként ottalvás, minden nap találkozás, beszélgetés, összebújás, tökéletes!
Két hét után Oszvald bejelenti, hogy nem zárta még le a régi kapcsolatát (Maca). Maca hívja, zsarolja a gyerekkel (fura, a gyerek nem Oszvaldé, pedig az lett volna a slusszpoén), zaklatja, dehát szegény Oszvald már a megismerkedésükkor is tudta, hogy nem Maca lesz az Ő végleges partnere, hát muszáj lenne lezárni. De szegény gyerek. Időkérés. Időmegadás, vonakodva. Időkérés kb. fél óra múlva Oszvald részéről felfüggesztve, jön és minden folytatódik. Persze eMm rágódik a dolgon, próbálja békénhagyni Oszvaldot, de néha-néha elszakad az a cérna. Olyankor veszekedés, marakodás, stb. Aztán lecsitul az egész idővel, láthatóan (és kimondva is) megtörtént a választás. Néha még szóbajön Maca, akivel Oszvald (saját bevallása szerint) a Nagy Kapcsolat kezdete óta egyszer beszélt, de az még nagyon az elején volt. Azóta semmit nem tud róla, nem is érdekli és eMm az egyetlen nő az életében.
Valóban nincsenek már "zaklató" sms-ek, éjszakai hívások, tehát a dolog hihetőnek tűnik.
A munka viszont rém sok. Szegény fiú gyakran fáradt és ideges. Talán keresni kellene mást. Persze eMm elkészíti az önéletrajzát és támogatja továbbra is mindenben. Reggelente hajnali kelés, ha nincs együttalvás, akkor eMm viszi a munka hősének a reggelit hajnal 4 órára, hogy érezze már jobban magát Oszvald és tudja, hogy valakire számíthat. Állítólag érzi. Akkor is érzi, mikor szinte naponta kapja a frissen főzött ebédet, hogy a beteg anyukája jobban legyen (és tudja, hogy eMm nem akarja kizárni semmiből, sőt, vállalja az egészet, úgy, ahogy van). Anyuka is örül. Ezt elmondja, mikor O. hitelt vesz fel és eMm az adóstársa.
Közben alakulnak a családi kapcsolatok is. O. nővére és annak családja jó társaság. Rallyra lehet járni együtt (Szombathely a legemlékezetesebb, ott sikerült megkérdezni eMmnek, hogy mi van Macával, mire O. olyan üvöltést rendezett, hogy csak na... Így aztán eMm elvonult haza, amit persze megbánt rögtön és magát okolta, hogy miért nem bírta tartani a száját, hiszen szegény kis Oszvald már rég lezárta azt a dolgot), grillezgetés eMmnél, meglepetés szülinapi party Oszvaldnak, aztán a legaranyosabb dolog, meglepetés szülinapi party eMmnek is.
Hétvégente csavargás mindenfele. EMm ennek ellenére féltékeny (ilyen fajta), ennek hangot ad, de Oszvald mindig megnyugtatja. Nincs más, ha nem szeretné nem lennének együtt, plusz Oszvald az a típus, aki lelép, mielőtt félrelépne. Egyébként meg eMm a világon az első nő, akivel O. összebújva tud aludni, tehát nincs semmi baj, nem kell félni.
A szex nem annyira működik (hébe és hóba). Nem a lány hibája (bármilyen fura). Oszvald kitalálja, hogy menjenek el orvoshoz, mert az igaz, hogy sok a stressz, de valami biztos segíthet.
Aztán Oszvald elkezd házat nézegetni. EMmnek van és nem érti miért kellene mégegy. A magyarázat: hogy egyenlők legyenek a viszonyok és O-nak is legyen valamilye. OK, ez érthető. Akkor legyen. Hirdetés-böngészés, tanácskozás, hitel-latolgatás, stb.
O. munkahelyén gondok vannak, amiket hoz persze haza. Mindennapos veszekedések jönnek, amiket aztán szépen megbeszélnek. Ki miben kell, hogy engedjen (a fiúnak több szabadság kell, ha fáradt, maradhat otthon, de azért találkozzanak minden nap, és bizonyos napok mindig eMmé).
Persze rögtön az első hétvége máshogy alakul (a lány tartotta magát a megbeszéltekhez). Oszvald bemegy dolgozni, behívja eMmet is, hogy addig is együtt legyenek, de aztán nagyon fáradt és vasárnap korán reggel is be kell mennie (ezt elmondja és ez a rész itt nagyon fontos), ezért inkább marad otthon éjjel. A lánynak rosszul esik és ezt természetesen el is mondja, meg azt is, hogy azért  ő várja Oszvaldot, hiszen szereti.
O. persze nem jön. Így aztán vasárnap reggel eMm felkerekedik és belátogat a szegény srác munkahelyére, ahol éppen megfeszítetten dolgozik. Az irodába - érdekes - eMm most nem mehet be, majd az ellenkezés átcsap üvöltésbe... A szöveg: nem fogod tönkretenni az életemet... és itt van a gyerek is. Itt jön az a rész, hogy eMmben összedőlt egy világ. De Oszvald azért mondogatja, hogy menjen most haza, amint végez, megy ő is utána és megmagyarázza. A magyarázat ott helyben jobban esne a lánynak. Így aztán beszerez magának néhány vérömlenyt a karjára, meg egy darabokra tört önérzetet. Aztán előkerül Maca is a gyerekével. Ki akarja kaparni eMm szemét (???), és közli, hogy ők 3 éve együtt vannak (Oszvaldtól eMm kettőről tudott, bár ez nem lényeges) és ők bizony két hónap szünet után már a 4. hónapja együtt vannak. És Oszvald ment vissza hozzá. Házat készülnek venni... És náluk minden szép és minden jó. Oszvald őt szereti, ő kell neki. Erről nincs is mit beszélni.
Így ért véget az ígéretes kapcsolat 7 hónapja.
Néhány dolog persze kérdéses. Egyrészt mi lett a hitellel, amit felvettek (ezt homály fedi, a pénz elfogyott és mivel eMm független anyagilag, hát erős a gyanú, hogy Maca erősen benne volt ott is a képben, hiszen nem dolgozik, a gyereket viszont fent kell tartani). Másrészt Oszvald mit akart elmondani azon a szép vasárnapon. Mert állítólag nem szakítani akart, csakhát ez az eMm lány rögtön akart válaszokat (így aztán nem kapott).
 
Ez egy hosszú történet, mint minden szakítás. EMm meg mindent túlél, ezt is lezárja szépen.
 
El kell még mondanom, hogy miután néhány napon keresztül gondolkodtam ezen a dolgon és rá kellett jönnöm, hogy igenis többet érek mindkettejüknél (Macánál és Oszvaldnál). Lehet, hogy én nem vakolom magam alapozóval meg púderral és nem szültem még gyereket, de tanultam, dolgozok, vannak érzéseim és szeretnék majd családot is egyszer. Egyszer valaki még talán örülni fog ennek, bár hogy ezek után hogy fogok megbízni akárkiben is, azt még nem tudom. Minden történik valami miatt, ez biztos.
 
 
Szép napot Nektek!
 
 
 
Üdv
 
 
eMm