N. "A bunkóságtól két diploma sem ment meg" címet adta a posztjának, de egy kicsit segítsetek nekünk, mert mi nem találjuk a bunkóságot. A mi értelmezésünkben a fiú randizott egy lánnyal, ott kiderült mindkettőjük számára hogy nem passzolnak, ezért elkezdett nála egy másik lány után tapogatózni (ami talán kicsit erős váltás, ez tény), aztán írt neki egy átlagos ismerkedős levelet (amit mi nem mutatunk meg, mert nem szabad), hátha összejön a dolog. Tényleg itt kezdődik az "undorító patkányság"?

Nagyszerű – és igazán kiábrándító - a történet arról, hogyan is próbál „udvarolni” egy huszonéves kétdiplomás több nyelven beszélő fiatalember. Úgy döntöttem, nem csak neki – Neked kedves X – hanem mindenkinek itt árulom el leveledre válaszom, és egyben a véleményem Rólad és a magadfajtákról.

Lényeg a lényeg, tegnap a munkahelyemre egy furcsa levél érkezett „rejtélyes idegen” aláírással. Felbontottam, elolvastam, és nem hittem a szememnek. Egy fiú, aki egy szórakozóhelyen meglátott, de nem mert megszólítani, több heti kutatómunka eredményeképp kiderítette a nevem és a munkahelyem címét. Nem igazán tudtam mire vélni. A kolléganőim persze – ahogy a legtöbb nő tenné – elájultak a levéltől, a szépen megfogalmazott mondatoktól, kedves és udvarias hangvételtől. Nekem támadtak kétségeim, és e-mailt írtam azoknak a barátaimnak, akikkel együtt voltam aznap este, mellékelve a levelet is.

És ki hitte volna, hogy a királyfi megint csak egy „hazug disznó”, a barátnőm a következőt írta vissza: „Mindjárt hányok X-el találkoztunk a Z-ben, mikor együtt voltunk ott. A volt évfolyamtársam. Utána elhívott kávézni, és unalmas 2 óra hosszát köszönhetek neki. Ede által szóba hozott témák: munka, munka, munka, politika, erkölcs, anyakép, volt barátnők, munka, munka, munka. Egyikőnk sem forszírozta a további találkozást. Azt is megkérdezte, h ki volt az a barna hajú lány a jamben akivel sokat táncoltam, mert egy haverja tudni szeretné, és mivel tudtam, h egy közösségi portálon se talál rád, megmondtam a neved! Szóval nekem köszönheted a kis szösszenetet. Bocsiiiii. Nem tudtam h őrült, csak azt h egy igazi erkölcscsősz. Ez úgy tűnik ABBAN nem akadályozza meg, hogy egymás után mindkettőnkre hajtson. Szánalmaaaas. Tényleg mindjárt hányok…”

De hát okkal tehetjük fel a kérdést: egy két diplomás fiatalembernek ennyi esze ne lenne, hogy két barátnőt fűt egyszerre? Kedves X? Talán azt kitted nem derül ki?

Íme, a válaszom a kedves és udvarias leveledre – és ez még a finom variáció.

Azt kérdezed a leveled végén, mit szólok mindehhez? Hát mégis mit képzeltél, ki vagy te? Ilyen undorító patkány viselkedés után, vajon mit szólok? Azt javaslom, nagyon szégyelld magad. És tanuld meg – bár ez sem a közgázon sem a jogon nem tananyag – hogy a hozzánk hasonló nőkkel nem éri meg szórakozni, és minden hazugság előbb-utóbb kiderül. Minket pedig messziről kerülj el a jövőben. És ha Te most úgy gondolod, drága a tanulópénz – hát adós fizess, és érezd magad nagyon megalázva.

És kedves fiatal nő társaim, ti se dőljetek be X-nek, a pedigréje ellenére a legaljából való!

N.