Szervusztok kedves olvasók! Én csináltam néhány hónappal ezelőtt az ún. szakítós-mixet, de - ahogy azt verespálné egyszer találóan megfogalmazta - "a nagyon jó dolgokat nem lehet akarattal megismételni", ezért ahelyett, hogy összeraknék egy második, törvényszerűen gyengébb válogatást, inkább egy cikksorozat keretében mutatom be a kedvenc szakítós témájú könnyűzenei felvételeimet.

Oh darlin' I was blind to let you go
(let you go baby)
But now since I see you in his arms
(I want you back)

Elsőként egy olyan dalt választottam, ami mindenki ismer és feltehetően szeret. Az a sztori, hogy Michael Jackson saját bevallása szerint is meglehetősen leszarja a nőjét, egészen addig, amíg a lány össze nem jön valami másik ürgével, na ekkor hirtelen Michael is elkezd érdeklődni a lány iránt és feltétlen vissza akarja szerezni. Ezt elő lehetett volna vezetni nyavalygósan is, de Jacksonék az ellenkező irányba mentek el és így született meg minden idők talán legvidámabb és legenergikusabb szakítós száma.

MP3: The Jackson 5: I Want You Back*

Különben onnan jutott eszembe az I Want You Back, hogy a pár héttel ezelőtti L Word-ben volt egy fantasztikus jelenet, amikor a csajok bebasznak, beszpéjszkéjkeznek és erre a számra őrjöngenek.

* bal gombbal rákattintasz, bejön az oldal, ott kis várakozás után a "Click here to start download..." szövegre klikkelsz és már indul is a letöltés